Latvijas Lauku forums aicina piedalīties pārtikas produktu radīšanas darbnīcās

Madara Borisova 21.Augusts, 2023, 11:50 Jaunumi
Latvijas Lauku forums aicina piedalīties pārtikas produktu radīšanas darbnīcās
Atbalstot mūsu sadarbības partnerus EIT Food pārstāvniecību Latvijā un RTU, aicinām piedalīties pārtikas produktu radīšanās darbnīcās. Pieteikšanās ŠEIT.

Ikviens pārtikas nozares entuziasts, kas vēlas iesaistīties jauna, inovatīva pārtikas produkta izstrādē, aicināts pieteikties dalībai pārtikas inovāciju darbnīcās «EIT Food RIS Consumer Engagement Labs», ko organizē Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs sadarbībā ar pašmāju ražotāju «MILZU!». Darbnīcas notiks augustā un septembrī.

Pārtikas darbnīcu mērķis ir sadarbībā ar patērētāju grupām radīt idejas un koncepcijas jauniem pārtikas produktiem, tādējādi veicinot pozitīvas pārmaiņas pārtikas nozarē un stiprinot sabiedrības veselību. Dalībnieki tiks izaicināti radīt idejas produktiem, kas apvienotu gaļas un augu izcelsmes sastāvdaļas, lai samazinātu kopējo gaļas patēriņu un bagātinātu produktu ar augu izcelsmes uzturvielām.  

Inovatīvākā produkta ideja saņems uzņēmuma «MILZU!» atzinību un sadarbībā ar to  2024. gadā tiks ieviesta tirgū.

Dalībnieki būs arī iespēja klātienē iepazīties ar ražošanas uzņēmumu «MILZU!», degustēt tā produkciju, apmeklēt piedzīvojumu un iedvesmas vietu «Nākotnes parks».

«EIT Food RIS Consumer Engagement Labs» ir Eiropas Inovāciju un Tehnoloģiju institūta (EIT) reģionālās inovāciju shēmas (RIS) iniciatīva. Projekts tiek veiksmīgi īstenots 14 Eiropas valstīs, kalpojot par labu piemēru universitāšu vadošajai lomai jaunu produktu līdzradīšanā. Šis process ir vērsts uz sabiedrības izaicinājumu risināšanu un vajadzību apmierināšanu, izstrādājot jaunus pārtikas produktus, kas atbilstu specifiskām patērētāju vajadzībām un prasībām.

2020. gadā programma «EIT Food RIS Consumer Engagement Labs» Latvijā tika īstenota, piedaloties pārtikas jaunuzņēmumam «Got Foods». Uzņēmums sadarbībā ar patērētājiem izstrādāja inovatīvu produktu – zirņu biezpienu brokastīm.